Uthulla e hudhrës

Hudhra (lat.Allium sativum) është një prej produkteve më të pasura me vitamina, karbohidrate dhe vitaminë C. Hudhra e thatë përmban rreth 58 përqind insulinë. Një kilogram hudhër jep 1300 kalori. Ajo është e pasur me kripëra të kalciumit, jodit dhe sulfurit.

Hudhra ka vlera të pakrahasueshme në uljen e kolesterinës në gjak. Nga studimet e bëra në SHBA, ku u eksperimentuan 45 burra, që kishin vlerë të lartë të kolesterinës, dhe që përdorën çdo ditë 6 thelbinj hudhre, u arrit se vlera e yndyrës në gjak u ul me 58 përqind.

Mjekësia moderne ka njohur aftësinë, që me anë të hudhrës dhe kurave, që e kanë në përbërje, të shërojnë sëmundje të ndryshme, siç janë artero-skleroza, tensioni i lartë i gjakut dhe çrregullimet e qarkullimit të gjakut, problemet e zemrës.

 

 

 

Të sëmurët, që vuajnë nga tensioni i ulët, nuk duhet të përdorin produktet e hudhrës.

 

  • Jep forcë dhe energji trupit
  • Antibiotik i fortë
  • Shumë e dobishme për shëndetin e sistemit kardio-vaskular
  • Ndikon qartë në uljen e tensionit të gjakut
  • Ul nivelin e kolesterolit në gjak
  • Përmirëson qarkullimin e gjakut
  • Parandalon forcimin e arterieve
  • Forcon sistemin imun dhe rrit rezistencën ndaj sëmundjeve infekrive në veçantiMënyra e përdorimit;

10-20 pika me sasi të vogël të ujit 30 minuta pas ushqimit.