FacebookProduktet e mjaltit

Mjalt i farave të zeza(Nigella sativa), Habbatus Sauda

 

Definicioni;
Mjalti Farave të Zeza është mjaltë natyral dhe organik ku aroma dhe shija e Farave të Zeza mund të zbulohen qartë. Mjalti prodhohet nga bletët prej nektarit të farave të bimës Nigella, pa e përzier me pluhurin e saj. Mjalti i pastërt natyral ekstarktohet prej bletëve nga lulja e Qimnonit të zi, i pastër nga pluhuri i Qimnonit të zi. Ai përmban të gjitha cilësitë e mira të Qimnonit të zi. 
 
 
Përdorimi;
Problemet e kollitjes, forcon zemrën, pastron gjakun, stimulon mëlqinë, pastron traktin urinar. Vepron si diuretik, ndihmon në thyerrjen dhe largimin e gurrëve e sidomos shumë i dobishëm për largimin e  gurrëve nga fshikëza e urinës. 


 
Mënyra e përdorimit shkencor;
Një lugë e madhe e tretur në gjysmë gote ujë ose qumësht. Të përdoret 60 minuta para ushqimit. Një herë në ditë.

 Për trajtimin e gurëve, 250gr. mjaltë të përzihet me 1 litër ujë dhe të konsumohet brenda 24 orëve.

 

NUK ËSHTË PËRZIERJE E VAJIT OSE PLUHURIT TË FARAVE TË ZEZA ME MJALT.

 

Paketimi; 
250gr dhe 500gr 

 

 

 

Mjalt i pastër i Sidrit(Z.zizyphus) malor me qumësht të bletës

 

Definicioni; 
Mjalt luksoz natyror i nxjerrë nga bletët nga nektari i bimës Junjube(bimë e Lindjes së Mesme) nga nën familjacanthoid që rritet në malet e thatnë gadishullin arabik dhe zonat për rrethKy mjalt është i njohur me karakteristikat e lartushqyese dhe është kërkuar nga qytetarët e këtyre rajoneve për shkak të veçorive të tijtë shumta dhe ato të përdorura për të ofruar atë në kohën e lashtë si dhurata për mbretërit dhe udhëheqësit si shenjë dashurise dhe respekti. 

 
Përdorimi; 
Forcon sistemin nervor, ndihmon në reduktimin e gazrave, dhe një agjent i përsosur qetësues për sistemin nervor të stomakut e zorrës së trashë, ulcerat e duodenumit, përdoret për trajtimin e alergjive. Largon aciditetin, dhe aplikohet në mënyrë lokale në plagë dhe djegie. Forcon zemrën, dhe është shumë i dobishëm për pagjumësi, migrenë dhe anemiDobishëm për gratë shtatzëna dhe për ushqyerit e fetusit dhe mund të përdoret për sëmundjet e syve, pasi hollohet me ujë të distiluar. 

Mënyra e përdorimit shkencor;
Një lugë e madhe e tretur në gjysmë gote ujë ose qumësht. Të përdoret 60 minuta para ushqimit. Një herë në ditë.
 
 
Paketimi; 
300gr dhe 600gr 

 

 

 

 

Mjaltë me kanellë

 I dobishëm për kollë dhe dhimbje të gripit. Ndihmon në pastrim të sinusëve. Përmirëson tretjen dhe forcon stomakun. I dobishëm në trajtimin e gazrave në stomak. Vonon shenjat e plakjes. Aktivizon zorrët dhe forcon sistemin immun. 

Ul kolesterolin në gjak dhe është i dobishëm në sëmundjet neurologjike. Pastron ulcerat në stomak dhe forcon rruzat e bardha të gjakut. 

Kanella është efektive në uljen e glukozës në gjak.

 

 

Mënyra e përdorimit shkencor;
Një lugë e madhe e tretur në gjysmë gotë ujë ose qumësht. Një here në ditë 15 minuta para mëngjesit ose darke. Në rast të ftohjes të përdoret edhe në mbrëmje 30 minuta para gjumit.


 

 
Paketimi; 
300gr 

 

 

 

 

Mjalt Ginseng Plus për meshkuj & femra (Ginseng+Ekstarkte bimore+Gingko biloba)

 

Kompania Mujezat El-Shifa ju ofron produktin special Ginseng Plus, i cili është burim ushqimore dhe energjetik i përbërë nga shumë vlera ushqimore dhe shëndetësore. Për të përfituar efikacitetin makismal, pëzierja e ekstrakteve është bërë me precizitet të lartë në doza të caktuara me përqindje të duhura. Për përfitimin të një sasie të vogël të produktit nevijiten rreth 100kg bimë. 

Përdorimi primar;

Përdoret tek përsonat të cilët ankohen nga oligospermia(numri i ulët i spermatozoitëve) ose tek femrat të cilat ankohen nga dobësia ose numri i ulët i qelizave vezë. Të gjitha esktrakte të bimëve kanë efekte afrodisiak(stimulues të epshit) dhe ndikojnë pozitivisht në rritjen e qelizave mashkullore dhe femrore.

Përdorimi sekondar;

Gingko është një antioksitant i fortë, bronkodilatator(kundër astmës), anti-enflamatuar. Rrit koncentrimin e gjakut në të gjitha organet. Ndihmon rritjen e memorjes dhe aktiviteteve psiqike. Në sëmundjet e zemrës, Alzaimer dhe kundër infarktit në zemër përdoret si profilaktik(mbrojtes). Bima ndikon në stabilizimin e nivelit të insulinës në gjakë. Gingko biloba është bimë e cila shitet më shumë në Francë, Gjermani dhe në shtetet tjera europiane. 

 

Përmbajtja; 

 • Mjalt Sider(Ziziphus zizyphus)
 • Propolis 
 • Ginseng i kuq(Panax ginseng)
 • Gingko biloba
 • Qumësht bletës
 • Polen Pallme
 • Fara të zeza(Nigella sativa) 
 • Zallouh(Ferula hermonis)
 • Tongkat Ali(Eurycoma longifolia)
 • Safed Musli(Chlorophytum borovilianum)
 • Ara
 • Ekstrakt i këpurdhës Ganoderma 
 • Pluhur i këpurdhës Ganoderma 

 

 

Mënyra e përdorimit shkencor;
 
Një lugë e madhe e tretur në gjysmë gotë ujë ose qumësht. Të përdoret 60 minuta para ushqimit. Një herë në ditë.

 
Paketimi; 
500gr

 

 

Mjalt Ginseng Iksir El-Hajat

 

 

 

Definicioni; 

 

Produkt special me kualitet shumë të lartë. Përdoret tek përsonat të cilët ankohen nga oligospermia(numri i ulët i spermatozoitëve) ose tek femrat të cilat ankohen nga dobësia ose numri i ulët i qelizave vezë.

Ndihmon rritjen e nivelit të testosteronit në gjak. Testosteroni është hormoni kryesor përgjegjës për krijimin e qelizave mashkullore(spermatozoidëve).

Testosteroni ndikon në mënyrë pozitive në zhvillimin e muskujve dhe përdoret tek sportistët të cilët ushtrojnë zhvillimin e muskujve të trupit.

 

 Përmbajtja;

 • Mjalt natyral Jemenas
 • Ginseng i kuq(Panax ginseng)
 • Qumësht bletës
 • Polen Pallme
 • Fara të zeza(Nigella sativa) 
 • Zallouh(Ferula hermonis)
 • Tongkat Ali(Eurycoma longifolia
 • Safed Musli( Chlorophytum borovilianum)
 • Ara

 

 
Mënyra e përdorimit shkencor;
 
Një lugë e madhe e tretur në gjysmë gotë ujë ose qumësht. Të përdoret 60 minuta para ushqimit. Një herë në ditë.


Paketimi; 
500gr

 

 

Mjalt Ginseng për meshkuj & femra


 

Definicioni; 

Produkt special me kualitet të lartë. Përdoret tek përsonat të cilët ankohen nga oligospermia(numri i ulët i spermatozoitëve) ose tek femrat të cilat ankohen nga dobësia ose numri i ulët i qelizave vezë. 

 

Përmbajtja;

 

 • Mjalt Sider  
 • Ginseng i kuq(Panax ginseng)
 • Qumësht bletës
 • Polen Pallme
 • Fara të zeza(Nigella sativa) 
 • Zallouh(Ferula hermonis)
 • Tongkat Ali(Eurycoma longifolia)
 • Safed Musli(Chlorophytum borovilianum)
 • Ara

 

 

Përdorimi; 

 • Ndihmon fekondimin,
 • Përmirëson cilësinë e spermatozoidëve(qelizave vezë),
 • Shumë efektiv në rritjen e numrit të spermatozoidëve(qelizave vezë),
 • Rregullon sekretimin e testosteronit në organizëm,
 • Afrodisiak,
 • Forcon muskujt e zemrës,
 • Rrit memorjen.

 *() tek femrat 

 

Mënyra e përdorimit shkencor;
 
Një lugë e madhe e tretur në gjysmë gotë ujë ose qumësht. Të përdoret 60 minuta para ushqimit. Një herë në ditë.


Paketimi; 
500gr 

 

 

 

Mjalt me xhenxhefil(Zingiberis officinalis) 


Definicioni;
 
Xhenxhefili ka kohë që është njohur si një ushqim shumë i shëndetshëm. Edhe shkencëtarisht është treguar që ofron shumë përfitime shëndetësore. Ka efekt Anti-kancerogjen. 
Për më shumë se dy mijë vjet në mjekësinë kineze është përdorur në, fryerje të barkut, kollitje, vjellje, diare(barkqitje), dhe në reumatizëm.
Xhenxhefili po ashtu përdoret edhe në probleme gastrointestinale të buta si, gazra apo ulcere. Përveç kësaj, xhenxhefili është burim i kaliumit, magneziumit, bakërit, dhe i vitaminës B6, forcon imunitetin. Hulumtimet bashkëkohore shkencore, tregojnë efektet antioksidant të xhenxhefilit duke treguar efekte edhe anti-enflamatuare. 

 

PËRZIERJA E MJALTIT ME XHENXHEFIL; 

Përzierja e mjaltit me xhenxhefil e rrit efektin e tretjes së supstancave aktive të xhexhefilit në organizëm.

Përzierja mjalt-xhenxhefil, përdoret në
:
 • Problemet e frymëmarrjes(kollitje, ftohje,dhimbje të fytit,grip,rrjedhja e hundës),
 • Astma.
Në këto sëmundje tregon efekte shumë efikase. 
Pëzierja mjalt-xhenxhefil e ulë enflamacionin, e qetëson dhimbjet e migrenës dhe krampet menstruale 

Mënyra e përdorimit shkencor;

Një lugë e mesme e tretur në gjysmë gotë ujë ose qumësht. Një here në ditë 15 minuta para mëngjesit. Në rast të ftohjes të përdoret edhe në mbrëmje 30 minuta para gjumit.

 
Paketimi; 
300gr dhe 500gr
 
 
 
 
 
Mjalt i pastër Sidrit malor(Z.zizyphus) me Propolis
 
Hulumtimet shkencore tregojnë se mjalti ka efekte antiseptik, antibijotik, antibakterijal, antifungal. Në rast të përdorimit me propolis efekti rritet. 

PËRDORIMI; 

1) Aterosklerozis, hipertension, diabet, dhimbje të nyjeve dhe kundër shumë sëmundjeve tjera. Me efektin antioksidant, lufton dhe mbron trupin nga radikalet e lira. 
2) Eshtë vërtetuar shkencëtarisht efekti antibakterial. 
3) Me efektin anti-enflamatuar ndikon në mënyrë pozitive në Rheumatoid arthritis
.
4) Rrit kapacitetin e sistemit imun, prodhon anti-gene të cilat ndihmojnë në eliminimin e qelizave kancerogjene. 
5) Nuk tregon asnjë efekt anësor prandaj mund të përdoret pa asnjë hezitim. 

Mënyra e përdorimit shkencor;

Një lugë e madhe për të rriturit, 1 lugë e mesme për fëmijë e tretur në gjysmë gote ujë ose qumësht. Në mëngjes dhe mbrëmje 30 minuta para ushqimit.

 
 
Paketimi; 
300gr dhe 600gr
 
 
 
 
Mjalti Kleopatra
 
 
Definicioni; 
Egjiptasit të vjetër, mjaltin e kanë përdorur si lëndë ushqyese. Është emëruar edhe si mjalti i Kleopatrës pasi që mbretëresha Kleopatra ka treguar një kujdes të madhë për bukurinë e saj dhe si dermo-kozmetikë e ka përdorur mjaltinë si maskë për fëtyrë. Është burim ushqyes për lëkurën, mbronë nga shenjat e plakjes, pastrues i lëkurës.

 
PËRFITIMET MJEKËSORE 

Përdorimi oral; 
• Dobishëm në trajtimin e sëmundjeve të frymëmarrjes, astma, gripit, sinusit, kollë. 
• Trajtimi i çrregullimeve të, stomakut, sistemitë të tretjes dhe çrregullime të zorrës së trashë, kapsllëk.

MËNYARA E PËRDORIMIT PËR FËTYRË SI MASKË; 
Një lugë të mesme mjalt tretet ne një lugë të mesme  ujë(për lëkura të yndyrshme gjysë limoni i vogël shtohet në përzierje) dhe aplikohet në lëkurë(fytyrë) duke bërë masazhë. 15min lihet. Para dhe pas përdorimit lëkura lahet me ujë të vokët. Përdoret 3 herë në javë, një muaj. Pastaj një here në javë.
 
 
 
 
 
 
Mjalt ekonomik 5kg 
 
 
              Mjalt i Sidrit Malor              Mjalt i gjetheve  të gjelbërta
   
 
                             
 
 
           Mjalt i luleve Citrus                Mjalt i gjetheve të zeza
        (Portokall, Mandarinë) 
 
    
 
   
                                                  


                                         

Joomla Templates - by Joomlage.com